Zastupiteľstvo PSK navýšilo kapitálové výdavky o 843.618 eur

27.04.2010 Prešov

Prešov 27. apríla (TASR) – Zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na dnešnom zasadnutí schválilo v poradí druhú úpravu rozpočtu na rok 2010.
Tá sa týkala kapitálových výdavkov, ktoré sa navýšili o 843.618 eur.
Podľa vedúcej finančného odboru PSK Márie Holíkovej ide o prerozdelenie finančných prostriedkov z rezervného fondu pre rok 2010. Viac ako 555.000 eur pôjde na rekonštrukciu strechy budovy Úradu PSK, ktorá je v havarijnom stave a opakovane dochádza k zatekaniu, čím sa poškodzuje majetok. Financie na túto investičnú akciu boli schválené už v roku 2009, ale z dôvodu zmiernenia dopadov hospodárskej krízy na rozpočet samosprávy bola rekonštrukcia pozastavená.
V rámci úpravy rozpočtu poslanci odsúhlasili 24.240 eur na spolufinancovanie výstavby viacúčelového ihriska pre Gymnázium T. Vansovej v Starej Ľubovni,
Ďalšie prostriedky zo spomínaného navýšenia kapitálových výdavkov sú potrebné na financovanie projektových zámerov, prípravu a zabezpečenie dokumentácie pre podanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok, rovnako na spolufinancovania projektov z výnosu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Rozpočet v tejto kapitole navýšili o 232.054 eur.
Časť peňazí je určená na majetkové vysporiadanie pozemkov pre investičné akcie realizované Správou a údržbou ciest PSK a financovanie projektu regulácie tepelného hospodárstva v Domove sociálnych služieb na Volgogradskej ulici v Prešove.
 

Vyberte región